Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 0,5 szklanki
cukier puder do posypania
orzechy włoskie 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechami

Jajka ubić z cukrem, starannie wymieszać z mąką, sodą i proszkiem.Nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej.Gładkie ciasto dokładnie wymieszać z orzechami i posiekanymi w kostkę jabłkami.Przełożyć do natłuszczonej formy.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec około 30 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 08.03.2012 13:16
może być dobre
msmariusz 06.03.2012 23:07
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak