Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wołowa 600 g
mleko 150 ml
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1 łyżka
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli

Kroki postępowania

1
Wątróbkę wołową myjemy. Przekładam do miseczki i zalewam mlekiem.
Krok 1 - Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli foto
2
Delikatnie mieszam, aby mleko wszędzie dotarło.
Krok 2 - Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli foto
3
Na patelni rozgrzewam smalec. Wrzucam pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Krok 3 - Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli foto
4
Cebulę rumienię. Wątróbkę wyjmuję z mleka. Osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do przyrumienionej cebulki. Posypuję pieprzem czosnkowym.
Krok 4 - Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli foto
5
Ogień zwiększam, a zawartość patelni mieszam. Wątróbkę smażę kilka lub kilkanaście minut w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia.
Krok 5 - Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli foto
6
Wątróbkę podajemy z cebulką wraz z ziemniaczkami. Na talerzu możemy posypać solą, również solą smakową – polecam solą lnianą. Smacznego.
Krok 6 - Wątróbka wołowa w czerwonej cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.04.2013 14:02
Oj, to by mi smakowało :)
Justyna/Dzastus 17.03.2013 11:05
apetycznie wygląda
treonina 01.06.2012 15:42
dobrze wygląda :-) spróbuję
MagdaXXX 23.05.2012 14:03
nigdy nie jadłam wątroby wołowej i raczej nigdy nie spróbuje ale i tak pluski za odwagę haha
Jolanta_P-S 09.03.2012 19:46
Lubię wątróbkę, ale wołowej nigdy nie jadłam.
Sroczka 07.03.2012 09:46
Proste i apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak