Sposób przygotowania

Jaja i cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy wymieszane ze sobą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w temp. 200 stopni. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu dodając do niej 2 łyżki żelatyny. Do przygotowanej galaretki dodajemy starte jabłka i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej fix wymieszany z cukrem pudrem oraz ostudzoną 1 łyżką żelatyny rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Masę śmietanową wylewamy na ostudzony biszkopt. Gdy galaretka będzie tężeć wylewamy ja na równo rozsmarowaną masę śmietanową i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !