Sposób przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło i obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano. przekładamy do garnka, tłuszcz zachowujemy. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie ze smażenia mięsa. Przekładamy do garnka ze schabem. Zalewamy 1/2 l. wody, wkruszamy kostkę i dusimy 45 minut. Ok. 3 łyżeczki mąki rozrabiamy z letnią wodą, wlewamy do mięsa i zagotowujemy. Surówka: ogórka obieramy, wraz z rzodkiewkami kroimy w cienkie plastry. Solimy , odstawiamy, aż ogórek puści sok, następnie osączamy. Wlewamy jogurt, doprawiamy pieprzem. Posypujemy koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !