Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto przekładane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
cukier 1/2 szkl
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
Ciasto:
cukier 1 szkl
mak 1 szkl
wiórka kokosowe 1 szkl
białko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa budyniowa:
mleko 400 ml
margaryna 25 dag
żółtko jajek 6 szt
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
biszkopty okrągłe 120 g
białe wino 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto przekładane

białka ubić z cukrem dodawać po 1 żółtku ubijając mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy ciasto wylać na brytfannę i piec ok 30 minut temp 180*c ciasto makowo kokosowe białka ubić z cukrem wsypać wiórka mak i proszek ciasto wylać na blaszkę i piec ok 35 minut temp 180*c masa budyniowa 150 ml mleka wymieszać z żółtkami cukrem i mąką pozostałe mleko zagotować wlać mleko z żółtkami i mieszając zagotować margarynę utrzeć z masą budyniową
na konie biszkopt posmarować masą budyniową na masę położyć ciasto makowe posmarować masą budyniową znowu masę makową i na wierzch ułożyć biszkopty nasączone w winie i udekorować roztopioną czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.03.2012 13:00
super
foczka-ks 06.03.2012 23:23
smacznie wygląda
treonina 06.03.2012 20:40
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak