Sposób przygotowania

1. Czarne porzeczki oderwij od gałązek. Zmiksuj z winem i cukrem pudrem. Mase przelej do miski, wstaw na godzinę do zamrażarki. 2. Śmietane kremówkę ubij na półsztywno. Z pomarańczy zetrzyj skórkę, dodaj do śmietany, wymieszaj. 3. 4 łyżki śmietany odłóż do dekoracji pozostałą połącz z masą porzeczkowa. Ponownie wstaw do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie zmrożony krem przełóż do pucharków. Odłozoną śmietanę ubij na sztywno. Kazdą porcje kremu udekoruj smietaną, czerwonymi porzeczkami i biszkoptami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !