Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe pucharki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 70 dag
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier pude 1 szklanka
białko 2
wanilia 1 laska
czekolada biała 10 dag
miseczxki wanilii 6 miseczek

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe pucharki

1. Maliny przxebierz, opłucz, zmiksuj z cukrem pudrem. Mus przetrzyj przez sitko.Schłodzona kremówkę i białka ubij na sztywno(osobno). 2. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Laske waniliirozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Mus malinowy połącz z pianą z białek oraz bita śmietaną. Dodaj rdzeń wanilii i czekoladę, składniki wymieszaj. 3.Masę przelej do metalowej miski wstaw do zamrażalnika na 4 godziny. Co 20 30 minut przemieszaj miskę łyzką nastepnie zamrażaj jeszcze 2 godziny. podawaj w waflach najlepiej z dodatkiem bitej śmietany oraz świerzych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak