Sposób przygotowania

1. Maliny przxebierz, opłucz, zmiksuj z cukrem pudrem. Mus przetrzyj przez sitko.Schłodzona kremówkę i białka ubij na sztywno(osobno). 2. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Laske waniliirozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Mus malinowy połącz z pianą z białek oraz bita śmietaną. Dodaj rdzeń wanilii i czekoladę, składniki wymieszaj. 3.Masę przelej do metalowej miski wstaw do zamrażalnika na 4 godziny. Co 20 30 minut przemieszaj miskę łyzką nastepnie zamrażaj jeszcze 2 godziny. podawaj w waflach najlepiej z dodatkiem bitej śmietany oraz świerzych owoców.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !