Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 szt
pieczarki 20 dkg
por (biała część) 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
żółty ser 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe zapiekane

Kroki postępowania

1
kotlety schabowe rozbijamy, solimy i pieprzymy z obu stron
Krok 1 - roladki schabowe zapiekane foto
2
pora i pokrojone w plasterki pieczarki (każde osobno) przesmażamy na maśle i układamy na kotletach posypujemy startym żółtym serem, zwijamy jak roladki
Krok 2 - roladki schabowe zapiekane foto
3
układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomidory miksujemy z ziołami prowansalskimi i solą, zalewamy nimi roladki
Krok 3 - roladki schabowe zapiekane foto
4
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1 godzinę
Krok 4 - roladki schabowe zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 29.11.2013 20:42
lubię takie:)
sara1 22.01.2013 09:08
apetycznie zrobione mięsko
AGNIESZKA103 21.03.2012 08:46
dobre miezko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak