Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z ryżem - drobiowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
ryż 1 woreczek
czosnek 3 ząbki
bułka czerstwa 1 mała
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z ryżem - drobiowe

Mięso doprawić do smaku. Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.
Ryż ugotować wcześniej i odstawić do ostygnięcia.
Mięso połączyć z bułką i ryżem, dodać jajko i starty ser.
Masę dobrze wyrobić i uformować kotleciki.
Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.05.2012 19:53
Nie do końca... Podaje się je, jako kotlety - usmażone... Gołąbki jednak się dusi i podaje z sosem...
safcia 07.05.2012 16:27
tzw oszukane gołąbki tylko bez kapusty
Elżbieta17 28.03.2012 10:17
świetny pomysł na obiad:)
joanna__s 21.03.2012 20:55
Ciekawy przepis. Ja też mam trochę zamrożonego farszu do gołąbków. Trzeba odmrozić i przygotować.
ziutula
ziutula 13.03.2012 23:11
z ryżem robię zawsze jak zostaje mi farsz z gołąbków...
ronald88 10.03.2012 13:45
super
Habibi 08.03.2012 00:17
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
gottrina 06.03.2012 18:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak