Sposób przygotowania

Maliny po umyciu wsypać do dużego słoika i zasypać cukrem. Odstawić w ciemne miejsce na okres około 2 tygodni. Pamiętać należy o tym, że od czasu do czasu należy wstrząsnąć słoikiem. Po dwóch tygodniach zlać z owoców powstały sok do innego słoika lub butelki. Następnie owoce zalać spirytusem i wódką. Odczekać kolejne dwa tygodnie i odcisnąć owoce. Powstałe soki zlać w jedno naczynie i dobrze wymieszać i porozlewać do butelek. Dobrze jak malinówka jeszcze trochę postoi w ciemnym miejscu. Niezastąpione lekarstwo na każde przeziębienie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mocna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    fakt mieszanka niezła :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    wow, pewnie ma kopa :) po tkiej dawce napewno choroba nie straszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wgląda rewelacyjnie pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !