Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki drobiowe z korniszonem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 sztuki
korniszomy 4 sztuki
papryka marynowana 2 kawałki
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
kucharek do spamu

Przepis i sposób przygotowania na: roladki drobiowe z korniszonem i papryką

filety porcjujemy, rozbijamy, doprawiamy kucharkiem
ogórka kroimy wzdłuż na pół, a paprykę w paski
na każdym filecie układamy połówkę ogórka, papryki zwijamy i smażymy na patelni zaczynając od strony łączenia,
roladki zdejmujemy z patelni a wsypujemy na nią mąkę, chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem, mieszamy, uważając żeby nie porobiły się grudki, następnie wkładamy roladki i dusimy 20 minut kontrolując poziom płynów. w razie potrzeby podlewamy wodą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak