Sposób przygotowania

1. 1 galaretkę rozpuść w 1 szklance wrzątku. Odstaw do wysuszenia. Śmietanę ubij mikserem na sztywno. 2. Bitą śmietanę wymieszaj z galaretką. Małe miseczki postaw lekko przechylone. Napełnij pianką malinową i wstaw na godzinę(cały czas powinny być przechylone). 3. W tym czasie 2 galaretkę rozpuść w 2 szklankach wrzącej wody. Odstaw na studzenia. Kiedy będzie zimna, wymieszaj ją z nalewką. 4. Maliny przebierz, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Przesyp do miseczek z pianką. Zalej tężącą galaretką i wstaw na 3 godziny. 5. Gotowy deser delikatnie wyjmij z miseczek. Ewentualnie przed podaniem udekoruj maliny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !