Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAlinowy duet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka malinowa 2 torebki
śmietana kremółka dobrze schło 1 szklanka
maliny świeże 30 dag
nalewka malinowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MAlinowy duet

1. 1 galaretkę rozpuść w 1 szklance wrzątku. Odstaw do wysuszenia. Śmietanę ubij mikserem na sztywno. 2. Bitą śmietanę wymieszaj z galaretką. Małe miseczki postaw lekko przechylone. Napełnij pianką malinową i wstaw na godzinę(cały czas powinny być przechylone). 3. W tym czasie 2 galaretkę rozpuść w 2 szklankach wrzącej wody. Odstaw na studzenia. Kiedy będzie zimna, wymieszaj ją z nalewką. 4. Maliny przebierz, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Przesyp do miseczek z pianką. Zalej tężącą galaretką i wstaw na 3 godziny. 5. Gotowy deser delikatnie wyjmij z miseczek. Ewentualnie przed podaniem udekoruj maliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak