Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
mięso mielone 250 g
ryż 100 g
pieczarki 100 g
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
papryka zielona 1 szt
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Przygotować papryki do faszerowania - odciąć "kapelusz" i oczyścić z gniazd nasiennych. Ryż ugotować w szklance wody. Pieczarki zetrzeć na tarce, paprykę zieloną pokroić w drobną kostkę. Ryz wymieszać z mięsem mielonym, papryką zieloną i pieczarkami. doprawić dość dużą ilością papryki słodkiej i ostrej (oczywiście w zależności od upodobań) oraz sola i pieprzem. Wymieszać. farsz wkładać dość ciasno do papryk czerwonych. Ułożyć w garnku "na stojąco" i przykryć odciętą górna częścią. Wlać szklankę wody (bulionu) i dusić na małym ogniu ok pół godziny (w szybkowarze 15 minut wystarczy). Wyjmować ostrożnie żeby się nie rozleciały. Podawać na ciepło.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 06.03.2012 15:25
mniaaam, dobre sa takie posypane startym serem i zapieczone wpiekarniku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak