Sposób przygotowania

Przygotować papryki do faszerowania - odciąć "kapelusz" i oczyścić z gniazd nasiennych. Ryż ugotować w szklance wody. Pieczarki zetrzeć na tarce, paprykę zieloną pokroić w drobną kostkę. Ryz wymieszać z mięsem mielonym, papryką zieloną i pieczarkami. doprawić dość dużą ilością papryki słodkiej i ostrej (oczywiście w zależności od upodobań) oraz sola i pieprzem. Wymieszać. farsz wkładać dość ciasno do papryk czerwonych. Ułożyć w garnku "na stojąco" i przykryć odciętą górna częścią. Wlać szklankę wody (bulionu) i dusić na małym ogniu ok pół godziny (w szybkowarze 15 minut wystarczy). Wyjmować ostrożnie żeby się nie rozleciały. Podawać na ciepło.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    mniaaam, dobre sa takie posypane startym serem i zapieczone wpiekarniku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !