Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 3 min. W międzyczasie do mięsa mielonego dorzucamy posiekaną połówkę główki czosnku, cebulę, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz.
Po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę kabaczki i delikatnie mieszamy łyżką. Pomidory wrzucamy do gara, dodajemy posiekaną resztę czosnku, dolewamy 200 ml wody i doprowadzam do wrzenia, doprawiamy do smaku tabasco, solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy słodką śmietankę.
Ugotowany al dente makaron napełniamy farszem mięsnym i układamy kolejno w naczyniu do zakończenia składników. Rozgrzewamy piekarnik i pieczemy wg. producenta.
Ja zapiekałam ok. 30 min, po czym posypałam wierzch serem żółtym i piekłam do rozpuszczenia sera.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis.....pycha! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !