Sposób przygotowania

1.Masło stop.Ciastka pokrusz.Wymieszaj z masłem.Spód tortownicy przykryj krążkiem pergaminu i wylep przygotowaną masę.Dobrze ciśnij i wstaw do lodówki. 2.Żelatynę namocz w niewielkiej zimnej wody.Gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu (cały czas mieszając, aby się nie przypaliła). 3.Twaróg utrzyj na gładko razem z cukrem oraz sokiem z cytryny. Ostrożnie połącz z żelatyną. Śmietanę ubij na sztywno. Następnie delikatnie wymieszaj ja z masą serową. 4.Do tężącej masy dodaj 2/3 malin. Całość wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód z biszkoptów. Wstaw do lodówki na około 3 godziny. 5.Gotowy tor ostrożnie wyjmij z tortownicy.Przełóż na paterę. Konfiturę podgrzej i przetrzyj przez gęste sitko. 6.Na wierzchu ciasto rozsyp pozostałe maliny. Posmaruj je cienką warstwą konfitury. Przed podaniem torcik dekoruj ciasteczkami migdałowymi oraz listkami melisy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !