Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik malinowy na spodzie biszkoptowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 60 dag
masło 3/4
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
cukier 6 łyżek
śmietana kremówka 1 szklanka
konfitury malinowe 4 łyżki
kilka ciasteczek migdałowych i
sok z jednej cytryny
twaróg 1 (tłusty, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik malinowy na spodzie biszkoptowym

1.Masło stop.Ciastka pokrusz.Wymieszaj z masłem.Spód tortownicy przykryj krążkiem pergaminu i wylep przygotowaną masę.Dobrze ciśnij i wstaw do lodówki. 2.Żelatynę namocz w niewielkiej zimnej wody.Gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu (cały czas mieszając, aby się nie przypaliła). 3.Twaróg utrzyj na gładko razem z cukrem oraz sokiem z cytryny. Ostrożnie połącz z żelatyną. Śmietanę ubij na sztywno. Następnie delikatnie wymieszaj ja z masą serową. 4.Do tężącej masy dodaj 2/3 malin. Całość wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód z biszkoptów. Wstaw do lodówki na około 3 godziny. 5.Gotowy tor ostrożnie wyjmij z tortownicy.Przełóż na paterę. Konfiturę podgrzej i przetrzyj przez gęste sitko. 6.Na wierzchu ciasto rozsyp pozostałe maliny. Posmaruj je cienką warstwą konfitury. Przed podaniem torcik dekoruj ciasteczkami migdałowymi oraz listkami melisy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak