Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
chili Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
oliwki zielone 50 g
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti

Mięso wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Podsmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i wyciśnięty czosnek. Podsmażyć, aż cebulka będzie miała złoty kolor. Dodać pomidory z puszki. Smażyć, aż sos trochę zgęstnieje. Przyprawić do smaku: Kucharkiem i przyprawami (moja mieszanka: oregano, bazylia, majeranek, tymianek, papryka ostra, słodka i chili, imbir, kolendra, lubczyk). Na końcu ewentualnie dodać pokrojone oliwki. Sos można użyć także jako farsz do cannelloni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 03.04.2013 13:26
wygada mega profesjonalnie;) niczym z restauracji
Niunia1 06.03.2012 15:09
pysznie wygląda! :)) uwielbiam spaghetti i kuchnię włoską:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak