Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA W MIODZIE I CYTRUSACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
pomarańcza 2 szt
miód 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
olej 3 łyżki
tymianek do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA W MIODZIE I CYTRUSACH

Żeberka umyj, osusz. Pokrój tak, by w każdym kawałku była 1 kostka. Przygotuj marynatę: miód wymieszaj z koncentratem i olejem. Dodaj zioła i drobno posiekane czosnek. Każde żeberko posmaruj marynatą. Włóż je do miski, odstaw na 5 godzin. Kawałki mięsa odłóż na blasze z piekarnika. Piecz 3 godziny w 180 stopniach. Pomarańcze obierz , podziel na cząstki. Obłóż nimi mięso na godzinę przed końcem pieczenia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak