Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SYCĄCY GULASZ NA PIKANTNIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
cebula 2 szt
papryka 3 szt
rosół 1 szkl
smalec 4 łyżki
sól do smaku
ząbek czosnku 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SYCĄCY GULASZ NA PIKANTNIE

Mięso umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zrumień na smalcu. Włóż mięso, dopraw sola i papryką w proszku. Duś 40 minut, wlewając porcjami rosół. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój razem z pomidorami w kostkę, dodaj do mięsa. Czosnek przeciśnij przez praskę, wprost do gulaszu. Przypraw, duś 20 minut. Zagęść mąką rozmieszana w 1/3 szklanki wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak