Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA GOLONKA Z MAJERANKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 szt
smalec 2 łyżki
cebula 2 szt
majeranek 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA GOLONKA Z MAJERANKIEM

Golonki umyj osusz i opal. Włóż je do garnka, zalej woda, dodaj listki laurowe, ziele, pieprz i sól. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj około godziny. Po tym czasie golonki przełóż do brytfanny wysmarowanej smalcem. Obłóż je pokrojonymi cebulami, posyp majerankiem, podlej 1/2 szklanki wywaru z gotowania. Piecz godzinę. Co pewien czas polej mięso wytwarzającym się sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak