Sposób przygotowania

Warzywa korzeniowe i ziemniaki obierz, opłucz. Buraki zetrzyj, a resztę jarzyn pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż warzywa dodaj listki laurowe, ziele angielskie, oraz pieprz. Smaż 2 minuty. Kostki bulionowe rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem zalej warzywa. Zupę gotuj 20 minut. Fasolę osącz. Dodaj do zupy, wymieszaj, zagotuj. Pomidory włóż na 2 minuty do wrzątku i obierz. Miąższ pokrój na kawałki. Przetrzyj je przez sito wprost do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Do barszczu dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą oraz zakwasem. Śmietanę rozmieszaj w połowie szklanki zupy wlej do garnka. Mocno podgrzej

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !