Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONY BARSZCZ Z BIAŁĄ FASOLĄ I CZOSNKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
zakwas buraczany 2-3 łyżki
pomidor 4 szt
śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
ząbek czosnku 4 szt
sól do smaku
olej
biała fasola 1 puszka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONY BARSZCZ Z BIAŁĄ FASOLĄ I CZOSNKIEM

Warzywa korzeniowe i ziemniaki obierz, opłucz. Buraki zetrzyj, a resztę jarzyn pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż warzywa dodaj listki laurowe, ziele angielskie, oraz pieprz. Smaż 2 minuty. Kostki bulionowe rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem zalej warzywa. Zupę gotuj 20 minut. Fasolę osącz. Dodaj do zupy, wymieszaj, zagotuj. Pomidory włóż na 2 minuty do wrzątku i obierz. Miąższ pokrój na kawałki. Przetrzyj je przez sito wprost do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Do barszczu dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą oraz zakwasem. Śmietanę rozmieszaj w połowie szklanki zupy wlej do garnka. Mocno podgrzej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 11.04.2012 22:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak