Sposób przygotowania

Kapustę obgotowujemy około 10 min. Następnie zdejmujemy liście i układamy jeden obok drugiego tak, by zachodzi8ły na siebie i tworzyły zwarty prostokąt. Dwie cebule , kroimy na kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Bułki namaczamy i odciskamy. Mięso mieszamy z cebulą, kminkiem, jajkami i bułkami. Doprawiamy solą i pieprzem, Masę mięsną wykładamy na liście kapusty i zwijamy w roladę. Pozostałe cebule i marchewki obieramy, kroimy w kostkę. Roladę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy bulionem, posypujemy cebulą oraz marchewką. Pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wywar zagęszczamy mąką rozrobioną w letniej wodzie. Doprawiamy do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !