Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada w kapuscie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka włoskiej kapusty
mielone mięso 40 dag
olej 1 łyżka
cebula 4 szt
marchew 2 szt
jajko 2 szt
sól, pieprz
kminek 1 łyżeczka
bulion 1 szkl
mąka 1 łyzka
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada w kapuscie

Kapustę obgotowujemy około 10 min. Następnie zdejmujemy liście i układamy jeden obok drugiego tak, by zachodzi8ły na siebie i tworzyły zwarty prostokąt. Dwie cebule , kroimy na kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Bułki namaczamy i odciskamy. Mięso mieszamy z cebulą, kminkiem, jajkami i bułkami. Doprawiamy solą i pieprzem, Masę mięsną wykładamy na liście kapusty i zwijamy w roladę. Pozostałe cebule i marchewki obieramy, kroimy w kostkę. Roladę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy bulionem, posypujemy cebulą oraz marchewką. Pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wywar zagęszczamy mąką rozrobioną w letniej wodzie. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak