Sposób przygotowania

Mięso mielone, bułkę, jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, 1/2 łyżki soli i pieprz mieszamy dokładnie i formujemy małe pulpeciki. Jak masa będzie zbyt rzadka, dodajemy więcej bułki tartej.
W międzyczasie do garnka dodajemy pomidory, puszki napełniamy do 1/3 wysokości wodą, płuczmy i wlewamy do garnka. Dodajemy ziele ang, liść laurowy i zagotowujemy. Pulpeciki wrzucamy na gorący sos, delikatnie mieszamy i gotujemy ok. 15- 20 min. Do sosu dodajemy ugotowany al dente makaron, dokładnie mieszamy i ostatecznie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu można posypać dodatkowo serem.
SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !