Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle w pomidorach z pulpecikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 50 dkg
mięso mielone wieprz-woł 25 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyż
pomidory krojone z puszki 2 puszki
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2
cebula
jajko
sól
pieprz
oregano 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle w pomidorach z pulpecikami

Mięso mielone, bułkę, jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, 1/2 łyżki soli i pieprz mieszamy dokładnie i formujemy małe pulpeciki. Jak masa będzie zbyt rzadka, dodajemy więcej bułki tartej.
W międzyczasie do garnka dodajemy pomidory, puszki napełniamy do 1/3 wysokości wodą, płuczmy i wlewamy do garnka. Dodajemy ziele ang, liść laurowy i zagotowujemy. Pulpeciki wrzucamy na gorący sos, delikatnie mieszamy i gotujemy ok. 15- 20 min. Do sosu dodajemy ugotowany al dente makaron, dokładnie mieszamy i ostatecznie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu można posypać dodatkowo serem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 06.03.2012 23:55
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak