Sposób przygotowania

7 Jajek ugotować na twardo i pokroić je wraz z surimi w drobną kostkę. Wystudzone ziemniaki przepuścić przez praskę. Pokrojoną cebule podsmażyć na oleju. Do ziemniaków dorzucić starty na tarce ser, paluszki, jajka i cebule.
Doprawić do smaku solą i pieprzem- dość intensywnie. Wbić jedno jajo, dodać mąkę, w razie konieczności dodać trochę bułki tartej.
Formować kolety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Ja podałam z ryżem i ćwikłą.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetyczne danko, choć ja jeszcze nigdy nie próbowałam tych paluszków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajny pomysł na kotleciki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !