Sposób przygotowania

Masło roztopić w roznelku, przestudzić, dodać aromat waniliowy i mleko w proszku - zmiksować blenderem do połączenia składników - do masy mleczno-maślanej dosypać cukier puder i mieszać, stale mieszając, na malym płomieniu (najlepiej na płytce ochronnej) do czasu stopienia wszystkich składników w jednolitą masę.

Płaską blaszkę wyścielić folią spożywczą lub natłuszczanym papierem do pieczenia - wyłożyć masę i wyrównać wierzch. Odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki. Po schlodzeniu i stężeniu pokroić czekoladę ostrym nożem na niewielkie kostki - na jeden kęs.
Przełożyć je do zamykanego pojemniczka, przekadając warstwy serwetkami papierowymi.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    super przepis ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    27lukgol

    Czy wodę z masła trzeba wyparować?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !