Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretońsku według Pauli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 paczka
kiełbasa podwawelska 2 laski
cebula 1 duża
przecier pomidorowy 1 łyżka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretońsku według Pauli

Fasolę moczymy w wodzie całą noc.
Na drugi dzień nastawiamy fasolę w tej samej wodzie co była moczona.
Gdy fasola będzie w wpół ugotowana kroimy kiełbasę i podsmażamy.
Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i znów chwilę podsmażamy.
Gdy wszystko się podsmaży wrzucamy kiełbaskę z cebulką do fasoli.
Dodajemy sól , pieprz i przyprawę do fasoli.
Następnie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego.
Chwilę gotujemy i gotowe.
SMACZNEGO :)
W razie uznania można dodać więcej przecieru lub przypraw :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 13.01.2013 13:09
smaczna fasolka
Magda60 13.01.2013 13:09
smaczna fasolka
pacpaw 25.09.2012 17:43
nadchodzi jesień i dla mnie czas na zrobienie takiej fasolki
AURELKA 15.09.2012 14:07
bardzo lubię
rjustysia 24.03.2012 12:08
pyszności :)
janko 21.03.2012 14:44
super
fictor123 19.03.2012 13:17
pycha
olkaaa 17.03.2012 19:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak