Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ubijać. Do ubitych składników delikatnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Gotowe ciasto wylać do do wysmarowanej margaryną blaszki o wymiarach 24 cm x36 cm. Ciasto piec około 30 minut w temperaturze. Po upieczeniu, kiedy ciasto wystygnie przekroić je na pół. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijać mikserem przez około 3 minuty. Po tym czasie dodać 2 opakowania śnieżki. Do przygotowanej bitej śmietany dodać biały ser. Zmiksować wszystkie składniki. Po chwili wlać gęstniejącą galaretkę i wymieszać. Jedną część masy wyłożyć na pierwszy placek, przykryć drugim i dobrze docisnąć. Drugą część masy wyłożyć na wierzch placka. Ciasto można udekorować używając kakao lub można przygotować polewę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pyszotka :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    o! tego przepisu mi brakowało ostatnio jak miałam smaka na wz
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Cudnie wygląda!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo smaczne ciastko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    idealna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !