Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka ze śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 600 g
czerwone papryki 2 szt
jabłka 2 szt
cebula 1 szt
kukurydza 1 puszka
gęstej śmietany 12% 400 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka ze śmietaną

Kapustę poszatkować.
Obraną i umytą cebulę pokroić w kostkę.
Jabłka umyć i zetrzeć razem ze skórką.
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać śmietanę i przyprawy do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.04.2012 21:47
mniammm;)
cukiereczek 08.03.2012 09:28
łatwe i smaczne
aginaa 06.03.2012 19:35
wspaniała do obiadów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak