Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko.
Saszetki odsączyć z wody i przestudzić ryż.
Podzielić go na trzy części.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
Dodać do nich cukier i cynamon i wymieszać.
1/3 ryżu wysypać tortownicę, wyłożyć połowę jabłek.
Na warstwę jabłek wysypać znowu 1/3 ryżu, następnie drugą połowę jabłek i przykryć resztą ryżu.
Na koniec wierzch posypać zimnym masłem startym na tarce.
Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i zapiekać wszystko około 50-60 minut.
Gotowy ryż nałożyć do miseczek i polać śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !