Sposób przygotowania

Mąkę, pokrojoną w kosteczkę czekoladę (pół jednej kostki możemy zostawić do dekoracji), cukier, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem.

Kefir mieszamy z jajkami i olejem w drugiej miseczce.

Łączymy suche składniki z mokrymi i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C.

Gdy muffinki przestygną dekorujemy je kawałeczkami czekolady.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    boskie ale czekoladę bym dodała przed upieczeniem:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Półtorej kostki czekolady dodaje się do ciasta, a pozostała do dekoracji, w sumie można wszystko dodać przed upieczeniem ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Proponuję położyć kawałki czekolady,kiedy mufinki sa jeszcze ciepłe.Utworzy się fajna biała polewa czekoladowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ja tak zrobiłam i kawałeczki czekolady trochę się rozpłynęły, na zdjeciu tego nie widać bo za wcześnie zrobiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !