Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonof drobiowy z kiełbaską

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
kiełbasa zwyczajna 3 szt
pieczarki 250 gram
cebula 3 szt
ogórek kiszony 6 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonof drobiowy z kiełbaską

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plastry. Następnie wrzucić na patelnię i podsmażyć.
Krok 1 - Strogonof drobiowy z kiełbaską foto
2
Cebulę obrać i pokroić w kawałki średniej wielkości następnie podsmażyć (na oleju lub bez w zależności od patelni).
Krok 2 - Strogonof drobiowy z kiełbaską foto
3
Pierś z kurczaka pokroić i usmażyć na patelni, kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w paski i również podsmażyć.
Krok 3 - Strogonof drobiowy z kiełbaską foto
4
ogórki pokroić w kostkę.
Krok 4 - Strogonof drobiowy z kiełbaską foto
5
Wszystkie składniki wrzucić do jednego garnka, zalać wodą i gotować około 20 minut (od zagotowania) dodać przecier znów zagotować i przyprawić do smaku. Gorące danie można zamknąć na gorąco w słoiki lub podawać od razu. Smacznego!
Krok 5 - Strogonof drobiowy z kiełbaską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 01.06.2012 07:41
pyszności zjadła bym
caralajna 22.05.2012 08:17
pyszny obiad
Cukiereczek13 23.04.2012 22:36
uwielbiam :)
Angelika10 08.03.2012 08:25
fajny
olkaaa 07.03.2012 08:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak