Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l
ogórek konserwowy 3 szt
ryż 3 łyżki
śmietana 70 ml
sól do smaku
pieprz do samku
marchew szt
pietruszka szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa z ryżem

zagotuj bulion do którego wrzuć marchew i pietruszkę pokrojoną na kawałki a następnie dodaj kawałki ogórka kiszonego startego na tarce o grubych oczkach i odciśniętego z nadmiaru wody.Ryż przepłukaj pod bieżącą wodą i dodaj do zupy.gotuj wszystko do miękkości,dopraw do smaku solą i pieprzem.Na końcu wlej do zupy rozmieszaną śmiętanę z odrobiną mąki i ponownie zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak