Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowe z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka krupczatka 3 szkl
masło 25 dag
agrest 1 kg
budyń waniliowy 3 opkowania
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier 3/4 szkl
płatki migdałowe 25 dag
masa
kompot agrestowy
beza 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowe z bezą

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Ciągle ocierając, wsypujemy mąkę z proszkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Dzielimy na 2 części: z mniejszej robimy kruszonkę większa wylepiamy dno blachy. Budynie mieszamy z kompotem, zagotowujemy. Wsypujemy owoce. Studzimy, wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z cukrem, wsypujemy budynie i chwile ubijamy. Wykładamy na masę . Posypujemy kruszonką i płatkami. Pieczemy 45 minut w 200 stopni Celsiusza.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 13.11.2011 20:19
fajne
treonina 11.07.2011 11:13
ciekawe :-) szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak