Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę i cukier. Wymieszać wino z oliwą i wlać do mąki z cukrem. Wyrobić ciasto drewnianą łyżką, aż będzie jednolite. Odstawić na parę minut, a następnie odrywać po kawałku ciasta, formować cienkie wałeczki i zwijać w kółeczka.
Każde ciasteczko maczać jedną stroną w mące, a następnie obtaczać w cukrze. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia (mąką do spodu) i piec w 190'C przez 15-20 minut, aż się pięknie zrumienią i stwardnieją.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetnie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nie jadłam jeszcze takich ciasteczek,ale chetnie bym spróbowała,z pewnością pyszne
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Są naprawdę smaczne, choć zestaw składników może wyglądać dość dziwnie :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    To są bardzo tradycyjne ciasteczka we Włoszech, a przynajmniej w północnych, gdzie ja bywam :) Pierwszy raz, kiedy je miałam okazję próbować, nie mogłam uwierzyć, że z takich składników powstały ;) Włosi jedzą je maczając w winie! Ale ja zdecydowanie wolę je z kawką lub herbatką :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Camill

    fajne i bez jajek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !