Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier plastyczny z białek i cukru pudru

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 2 szt.
cukier puder -
barwnik spożywczy -
aromat -

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier plastyczny z białek i cukru pudru

Do miski wsypać cukier puder, wlać białka i barwnik - wymieszać, aż białko zwiąże całość. Dodawać stopniowo cukru pudru i mieszać, a następnie zagniatać, aż lukier nabierze konsystencji miękkiej plasteliny.
Można też dodać dowolny aromat do białka, na początku.
Masę wałkować, podsypując cukrem pudrem, i wykrawać dowolne kształty odpowiednimi foremkami.
Wycięte ozdoby można wysuszyć i przechowywać w pojemniczku, aby się sie pokruszyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 15.02.2014 10:32
ciekawy sposob i do wyprobowania
Habibi 06.03.2012 12:23
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak