Sposób przygotowania

Do miski wsypać cukier puder, wlać białka i barwnik - wymieszać, aż białko zwiąże całość. Dodawać stopniowo cukru pudru i mieszać, a następnie zagniatać, aż lukier nabierze konsystencji miękkiej plasteliny.
Można też dodać dowolny aromat do białka, na początku.
Masę wałkować, podsypując cukrem pudrem, i wykrawać dowolne kształty odpowiednimi foremkami.
Wycięte ozdoby można wysuszyć i przechowywać w pojemniczku, aby się sie pokruszyły.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">
  • 0
    original
    Opublikowano

    Camill

    ciekawy sposob i do wyprobowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !