Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka pomarańczowa ze śmietankową wkładką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 gram
cukier kryształ 60 gram
cukier wanilinowy
galaretka pomarańczowa 1 szt
pomarańcza 1 szt
skórka pomarańczowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka pomarańczowa ze śmietankową wkładką

Śmietanę z cukrem dobrze podgrzać,/ok.3-4 min/,a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę umieścić w małych foremkach ,a po przestudzeniu wstawić do lodówki./2-4 godz./Przygotować galaretkę w/g przepisu na opakowaniu.Przestudzić.Owoc pomarańczy pokroić w plastry.Na dno szklanej miseczki/większej niż ta z panną cottą/ włożyć plaster pomarańczy, zalać tężejącą galaretką i wstawić na chwilę do lodówki. Kiedy masa lekko stężeje włożyć do miseczki zastygniętą śmietanę i zalać ponownie galaretką pomarańczową.Pozostawić do zastygnięcia.Podobnie postąpić z resztą galaretki.Ilość deseru zależy od wielkości miseczek i pojemniczków z panną cottą.Możemy dowolnie dobierać kształt i wielkość naszego deseru.

anna cotta:
250 ml śmietany 30%
3 g żelatyny
60 g cukru
zapach waniliowy
Galaretka: galaretka pomarańczowa
1 pomarańcza
skórka pomarańczowa/do ozdoby/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 06.03.2012 10:15
uwielbiam wszystko co pomarańczowe ;)
owocówka 06.03.2012 08:12
super
agabi
agabi 06.03.2012 01:12
Pychotki:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak