Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie cebulowo-koperkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1/2 kg
koperek świeży duży pęczek
olej 1,5-2 szkl.
sól i pieprz do smaku
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie cebulowo-koperkowe

Koperek drobno posekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Podlać wodą, udusić do miękkości z dodatkiem soli i pieprzu, odparować.
Połowę cebuli zmiksować z większością koperku i olejem.
Śledzie osączyć, wymoczyć 2 godziny w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w niewielkie kawałki.

Do zmiksowanej cebuli z koperkiem dodać pozostałą uduszoną cebulę oraz posiekany koperek.
Sos doprawić solą i dużą ilością pieprzu.

W dużym słoiku układać warstwami sos i śledzie.
Odstawić do lodówki na 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.03.2012 12:23
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak