Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

'Francuskie' Gwiazdy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serka homogenizowanego o smaku 1 130g
żółtko jajek 2 sz
cukier puder 2 łżki
budyń śmietankowy 2 szt
jabłko 1 szt
cukier waniliow 1 szt
opakowanie ciasta francuskiego 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: 'Francuskie' Gwiazdy

Serek, żółtka, cukier puder oraz cukier wanilinowy mieszamy w miseczce. Jabłko obieramy, kroimy w małych rozmiarów kostkę i mieszamy z masą serkową. Dosypujemy proszek budyniowy i mieszamy. Ciasto rozkładamy, smarujemy przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rulon. Nożem kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do foremek. Foremki wypełniamy połową ciasta a następnie zalewamy masą serkową. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 200 stopni, następnie wyjmujemy, dokładamy do foremek drugą połowę ciasta i pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.03.2012 20:30
wyglądają fantastycznie
treonina 06.03.2012 00:11
pięknie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak