Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pizza na chrupiącym spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 25 g
mleko 100 ml
mąka 2 łyzki
cukier 1 łyzka
mąka 500 g
sól 3/4 łyżeczki
cukier 3/4 łyżeczki
ser żółty 20 dag
feta 1/2 kostki
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
woda 1 (ciepła)
sos pomidorowy 1 z bazylią
salami 8 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza na chrupiącym spodzie

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowujemy zaczyn z drożdży, łyżki cukru, mleka i mąki, odstwiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie przesiewamy mąkę, dodajemy sól, 3/4 łyżeczki cukru wodę oraz zaczyn i zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na czas przygotowania farszu.
Pieczarki i cebulkę siekamy i podsmażamy do miękkości.
Krok 1 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto
2
Z ciasta formujemy placki pizzy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy sos pomidorowy.
Krok 2 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto
3
Następnie dodajemy resztę składników pieczarki, salami, fetę, ser.
Krok 3 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto
4
Pieczemy ok 30 - 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.04.2013 20:41
super smaczna
Motorek 15.03.2012 16:25
smaczna
foczka-ks 05.03.2012 23:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak