Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI RUSKIE !

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 KG
woda 0,5 LITRA
jajko 1 SZT
FARSZ DO PIEROGÓW RUSKICH DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI RUSKIE !

Z MĄKI I WODY WYRABIAMY CIASTO DODAJĄC ODROBINĘ SOLI. WYROBIONE CIASTO WAŁKUJEMY I SZKLANKĄ ROBIMY KÓŁKA. W KAŻDE KÓŁKO NAKŁADAMY FARSZ DO PIEROGÓ RUSKICH Z ZIEMNIAKÓW - FARSZ W MOJEJ KSIĘDZE - I SKLEJAMY BRZEGI PIEROGA. GOTOWE PIEROGI WRZUCAMY NA GOTUJĄCĄ I LEKKO OSOLONĄ WODĘ - WYJMUJEMY JAK JUŻ WYPŁYNĄ NA WIERZCH WODY. NAJLEPIEJ SMAKUJĄ ODGRZEWAMY NA PATELNI Z KETCHUPEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.06.2012 11:20
pycha
Motorek 09.05.2012 09:53
pyszniutkie
Andysz 27.04.2012 10:21
mmmmmmm super!;) lubię!!!
kamyk 28.03.2012 16:42
lubię ale tylko odgrzewane na patelni ... mniam
Wacław 12.03.2012 09:47
bardzo lubię
mili_kati 09.03.2012 09:37
pychotka
ronald88 07.03.2012 10:38
supcio
mic 06.03.2012 15:07
najllepszy obiad na śwecie- dla mnie, uwielbiam pierogi i uwielbiam ze śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak