Sposób przygotowania

Podgrzej mleko z cukrem, rozpuść w nim drożdże, roztop margarynę.Wymieszaj ciepłe, płynne składniki z mąką, cukrem waniliowym i odrobiną soli, wbij do masy jajka, zagnieć ciasto.Podziel je na dwie lub trzy kulki, włóż do lodówki.Po godzinie rozłóż ciasto na stolnicy posypanej mąką, rozwałkuj, wytnij nożem niewielkie trójkąciki.Na środek każdego nałóż łyżeczkę konfitury, zawiń, formując półokrągły rogalik.Ułóż na wyścielonej pergaminem blasze, wstaw do piekarnika, nie czekając, aż ciasto wyrośnie.Piec 20 minut w temp.180 stopni.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    lubie takie rogaliki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    pamiętam takie rogaliki z dzieciństwa, pyszne są!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale ładne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    apetycznie wygladają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !