Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cukier 1 łyżka
olej słonecznikowy 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Kapustę odsączyć i posiekać na drobno. Marchewkę obrać i umyć, paprykę oczyścić i umyć. Marchewkę i paprykę zetrzeć na grubej tarce. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i wymieszać. Dolać olej (może być oliwa) i posypać cukrem. Wszystko wymieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Surówka świetnie nadaje się do zrazów i kotletów mielonych.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 23.06.2012 12:32
pycha
Robert10 22.06.2012 23:06
muszę też dodać paprykę
Angelika10 10.06.2012 21:33
Super
caralajna 05.06.2012 09:11
pyszna
gosia561 03.04.2012 23:08
nie mieszałam nigdy z papryką, sprawdzę to:)
Elżbieta17 18.03.2012 20:03
smaczna i zdrowa:)
fictor123 12.03.2012 07:35
super
fictor123 12.03.2012 07:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak