Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

1.Ciemny biszkopt upiecz wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/203818/ciemny-biszkopt.html
2. Czekoladę rozpuścić, połączyć z ciepłym mlekiem. Dodać kakao, wymieszać, przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, otrzymaną wcześniej masę czekoladową i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wstawić do lodówki.
3. W miedzy czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder i wanilinowy oraz śmietany fiź. Ubić. Włożyć do lodówki.
4. Biszkopt przeciąć na pół wzdłuż. Posmarować połowę ciemnym kremem, dżemem wiśniowym (z całymi wiśniami). Położyć kolejną warstwę ciasta. Posmarować wierzch biała masą śmietanową. Udekorować kawałkami owoców.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda bosko! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super placek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Wygląda oblędnie pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale bym takiego zjadła!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    niebo w gębie ! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    bardzo zachęcająco wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale cudo...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ania20m

    wygląda pysznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !