Sposób przygotowania

1.Ciemny biszkopt upiecz wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/203818/ciemny-biszkopt.html
2. Czekoladę rozpuścić, połączyć z ciepłym mlekiem. Dodać kakao, wymieszać, przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, otrzymaną wcześniej masę czekoladową i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wstawić do lodówki.
3. W miedzy czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder i wanilinowy oraz śmietany fiź. Ubić. Włożyć do lodówki.
4. Biszkopt przeciąć na pół wzdłuż. Posmarować połowę ciemnym kremem, dżemem wiśniowym (z całymi wiśniami). Położyć kolejną warstwę ciasta. Posmarować wierzch biała masą śmietanową. Udekorować kawałkami owoców.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !