Sposób przygotowania

Kawę mieloną wsypać do słoika, wlać wodę do 4/5 wysokości, zakręcić - potrząsać słoikiem, aż kawa namoknie.
Pozostawić słoik na minimum 8 godzin lub na dłużej można wstawić do lodówki, ale nie jest to konieczne.
Wyciąg z kawy przecedzić przez kilka warstw gazy lub papierowy filtr do kawy.
Przelać sklarowany płyn do butelki z wodą i wymieszać.
Osłodzić do smaku.

Tak przygotowana kawa jest mocna i równie aromatyczna, co zaparzana tradycyjnie. Idealnie nadaje się na upalne dni, bo można ją przygotować poprzedniego wieczoru i trzymać w lodówce.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Już wypróbowane :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Camill

    Az nie moge uwierzyc ze da sie zrobic kawe bez goracej wody.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !