Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas ogórkowy 2 szkl
pęczek koperku
ząbek czosnku
smietana 18% 2 łyżki
jajko 2 szt
sól
masło 1 łyżka
ziemniaki młode
ogórki 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kiszonych ogórków

Ogórki kroimy w cienkie plasterki. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ogórki, czosnek, kwas ogórkowy, połowę koperku i śmietanę mieszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Podajemy z chłodnikiem. Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Studzimy, obieramy, posypujemy resztą koperku i polewamy roztopionym masłem. Podajemy osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak