Sposób przygotowania

Naleśniki: Przesiać mąkę i wymieszać z solą dodać jajko i dolewając wodę ubić gładkie ciasto naleśnikowe. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki. Nadzienie: Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę razem z serem, dodać do tego roztarty czosnek, cebulę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na margarynie, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić majerankiem oraz solą i pieprzem. Na środku każdego naleśnika ułożyć sporą ilość farszu, złożyć w kopertę, obtoczyć w ubitym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w dość głębokim oleju. Podawać gorące do czerwonego barszczu.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    muszę wypróbować :) bardzo mi się ten farsz podoba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie rumiane.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iwona26

    smakowicie wygląda
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    na pewno spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    fajny pomysł, tak jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !