Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku z mintaja

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
piertuszka 1/3 kg
cebula 3 szt
mintaj w kostce 6 szt
mąka do panierowania
olej do smażenia
przecier pomidorowy 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku z mintaja

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać i umyć. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzeniowej, cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Wszystko wrzucić do głębokiego ronda z odrobiną oleju. Smażyć ciągle mieszając. Można podlać wodą jeśli będzie przywierać. Na koniec zalać wszystko wodą i dodać przecier pomidorowy. Doprawić pieprzem i solą. Gotować na minimalnym ogniu około 15 minut.
Krok 1 - Ryba po grecku z mintaja foto
2
Kostki obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym tłuszczu.
Krok 2 - Ryba po grecku z mintaja foto
3
Na spód półmiska położyć jedną porcję warzywnego farszu.
Krok 3 - Ryba po grecku z mintaja foto
4
Na warstwę farszu położyć usmażoną rybę i przykryć wszystko farszem. Smacznego!
Krok 4 - Ryba po grecku z mintaja foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 19.06.2012 12:30
pyszna
MagdaXXX 03.04.2012 22:20
pycha
Papryczka 31.03.2012 13:20
taka rybka nigdy mi się nie znudzi pycha
Anio?eczek 22.03.2012 07:17
smaczne
jeta72 21.03.2012 16:02
pyszna taka rybka
Kuchareczka2 21.03.2012 10:19
moja ulubiona
Elżbieta17 14.03.2012 09:27
uwielbiam:)
caralajna 14.03.2012 06:43
lubię taką
agnieszka137 05.03.2012 22:17
apetyczna rybka!!!
sylwia / sytofala 05.03.2012 20:23
uwielbiam taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak