Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne serniczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jajko 3 sztuki
budyń waniliowy 1 sztuka
DODATKOWO:
jabłka 2 sztuki
sok z cytryny
galasretka wiśniowa 1 sztuka
wiśnie bez pestek 2 szklanki
serek waniliowy 40 (do serników)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne serniczki

Masło utrzeć z żółtkami, dodać serek i wymieszać, do masy serowej dodać proszek do pieczenia oraz na sam koniec delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek. Na dnie foremek ( u mnie wyszło 18szt) ułożyć po jednym biszkopcie na nim umieścić jabłka obrane i pokrojone w grubszą kostkę oraz wymieszane z sokiem cytrynowym, foremki napełnić do 3/4 wysokości masą serową. Piec w temp. 180 st około 25-30min. Wiśnie bez pestek ja miałam z kompotu wymieszać z galaretką rozpuszczoną w 1.5 szklanki wody i odstawić do zgęstnienia. Upieczone serniczki zostawić do wystudzenia i kiedy są zimne ułożyć na wierzchu galaretkę już prawie zastygniętą, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć serniczki z foremek i można dodatkowo ozdobić, ale to nie jest konieczne bo same w sobie wyglądają bardzo ładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnyeshka 10.03.2012 10:31
przepięknie sie prezentują :)
iwona26 07.03.2012 12:27
wygląda przepysznie
Agnieszka_B 06.03.2012 13:34
Przepyszna porcja przyjemności:)
artur7 06.03.2012 12:03
lubię ser
Kamila/kami007 06.03.2012 09:24
cudne
freekate 06.03.2012 06:25
bardzo wiosennie :)
Mysiunia 05.03.2012 20:08
jakie śliczne :)
suzana 05.03.2012 17:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak